Теоретичне дослідження створення системи підтримки працездатності автомобіля за рахунок використання експертних систем на базі інтелектуальних агентів - Цекот, Владислав Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі була проаналізована діюча система технічного обслуговування яка виявилася недосконалою. Вона використовує застарілу планово-попереджувальну систему яка не в змозі попередити про несправність. Після виконаного аналітичного дослідження пропонується удосконалення методів ТО і ремонту автомобілів за допомогою формалізації знань, та впровадження систем дистанційної діагности технічного стану автомобіля.
Keywords: автомобіль; інтелектуальна система; штучний інтелект; експертна система; зв’язок; діагностика; керування; агент