Дослідження впливу штрафів на рівень використання ременя безпеки водіями легкових автомобілів - Лазарєв, Кирило Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес безпечної експлуатації автомобілів. Мета роботи – визначити як штрафи впливають на рівень користування ременями безпеки водіїв автомобілів в місті Харків. Метод дослідження – емпіричне дослідження користування водієм ременем безпеки та методи математичної статистики. В дипломної роботі виконано аналіз конструктивної безпеки автомобіля. Розроблено методику обстеження. Отримані результати використання водіями легкових автомобілів ременів безпеки після збільшення штрафів в Україні до 510 грн.
Keywords: безпека дорожнього руху; ремінь безпеки; пасивна безпека автомобіля; водій автомобіля; експлуатація автомобіля; адміністративна відповідальність водія