Технологія та організація робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги II категорії протяжністю 8 км в Запорізькій області - Смольянинова, Валерія Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено кліматичні умови, розроблено відомість балансу земляних мас та загальні об’єми робіт,калькуляції на кожен вид робіт, виконано техніко-економічне порівняння складів МДЗ нижнього шару основи дорожнього одягу. Запроектовано технологічні операції по влаштування земляного полотна з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також влаштування шарів дорожнього одягу. Також наведені контроль якості робіт по влаштуванню земляного полотна і дорожнього одягу.
Keywords: об’єми земляних робіт; земляне полотно; дорожній одяг; умови будівництва; характеристика ґрунту; шар основи; графоаналітичний розрахунок; асфальтобетон; шлак; щебінь