Розробка об’ємного гідропривода автобетонозмішувача на шасі автомобіля КрАЗ - Зубова, Людмила Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є об’ємний гідропривод автобетонозмішувача на автомобілі КрАЗ, який побудований із замкненим ланцюгом циркуляції робочої рідини та містить аксільнопоршневий насос з регульованим робочим об’ємом та високомоментний радіальнопоршневий гідромотор з постійним робочим об’ємом. Мета проекту – розрахунок об’ємного гідропривода автобетонозменшувача на автомобілі КрАЗ з крутним моментом гідромотора 18 кНм та максимальною частотою обертання 14 хв–1. Частота обертання приводного двигуна насоса 1800 хв–1. В дипломному проекті виконані порівняльний аналіз технічних характеристик вантажних автомобілів вітчизняного та імпортного виробництва, зокрема класифікація автобетонозмішувачів, розрахунок об’ємного гідропривода з визначенням робочих об’ємів насоса, гідромотора та ККД гідропривода. Розглянуті питання методики техніко-економічного обґрунтування, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: вантажний автомобіль КрАЗ; автобетонозміщувіач; насос; гідромотор; ККД гідропривода; економічна ефективність; охрана праці