Поліпшення показників дизельного двигуна 4ЧН 11/12,5 за рахунок застосування суміші етанолу та дизельного палива - Злобін, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження– суміш дизельного пального та етанолу Мета роботи – поліпшення показників дизельного двигуна 4ЧН 11/12,5 за рахунок застосування суміші етанолу та дизельного палива Задачами дослідження є аналіз напрямів розвитку альтернативних палив; проведення розрахунку робочого процесу двигуна, який працює на цьому паливі; та порівняння результатів розрахунку с теоретичними даними. Наукова новизна Проведення дослідження існуючих інформаційних джерел щодо альтернативних палив, їх змішування, розрахунку роботи ДВЗ на дизельному паливі та суміші з етанолом. Практичне значення Результати розрахунків можуть бути використані в підприємствах, які створюють альтернативне паливо. Актуальність теми обумовлена необхідністю поліпшення показників токсичності відпрацьованих газів дизелів. Ефективним методом поліпшення названих показників є використання етанолу як добавки, котра містить кисень до дизельного палива.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; альтернативні палива; етанол