Проектування капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський (на м. Ростов-на-Дону) на ділянці км 490+600 – км 491+465 в Харківській області. - Коротун, Владислав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – заходи з капітального ремонту державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський (на м. Ростов-на-Дону) на ділянці км 490+600 – км 491+465 в Харківській області. Мета роботи – розробка проектних рішень для підвищення транспортно-експлуатаційних показників дороги та забезпечення безпеки і комфортності руху на дорозі державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський (на м. Ростов-на-Дону) на ділянці км 490+600 – км 491+465. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на дорозі державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський (на м. Ростов-на-Дону) на ділянці км 490+600 – км 491+465. В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз характеристик району проектування ділянки дороги; обгрунтування проведення капітального ремонту; аналіз принципів автоматизованого проектування ремонту автомобільної дороги; встановлення переліку робіт при капітальному ремонті, спрямованих на підвищення безпеки руху; проектування плану, поздовжнього профілю; проектування подовження водопропускної труби; проектування підсилення та поширення конструкції дорожнього одягу; проектування організації дорожнього руху; проектування заходів з охорони навколишнього середовища.
Keywords: автомобільна дорога; капітальний ремонт; план траси; поздовжній профіль; дорожній одяг; система автоматизованого проектування; безпека руху; організація руху