Геодезичні вимірні системи і ГІС-технології при виконанні топографо-геодезичних вишукувань і проектних робіт - Цехмістер, Юрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Використання сучасних електронних геодезичних вимірних систем для проведення геодезичних вишукувань на об’єкт проектування, отримання геодезичних даних та їх комп’ютерна обробка для побудови цифрових планів. Створення сучасної картографічної продукції на цифровому та паперовому носії з дотриманням сучасних вимог, стандартів, норм потребує вивчення та аналізу. Виконання проектних робіт потребує високоточної картографічної інформації, яка розробляється в електронному вигляді. При виконанні таких завдань застосовуються сучасні вимірні геодезичні засоби та програмні продукти. У досліджені була розроблена концепція, алгоритми та програмний код алгоритму проведення геодезичних знімань на територію населеного пункту, який було впроваджено у сучасне виробництво.
Keywords: геодезичні вимірні системи; геоінформаційні системи; програмне забезпечення; побудова цифрового плану; ГІС-технології; топографо-геодезичні вишукування; проектні робіти