Дослідження структури та властивостей легкоплавких бінарних сплавів - Голуб, Станіслав Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Методи дослідження – комплекс механічних досліджень з метою оцінювання впливу технологічних режимів і експлуатаційних умов на механічні характеристики припоїв. Ці дані необхідні для вибору оптимальної технології паяння і створення композицій з використанням припоїв. Показано також вплив міжфазних поверхонь композитів. Поряд з механічними методами дослідження в роботі використовувалися методи металографії та рентгеноструктурного аналізу. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розробка оптимальної складу шаруватих композиційних матеріалів. Результати досліджень можуть бути використані на виробництві й у науково-дослідних роботах.
Keywords: припій; шаруваті композити; структура; міцність; пластичність; твердість; міжфазні поверхні розділу