ОЦІНКА СТАНУ МЕТАЛУ ЗГИНІВ ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНИХ ТРУБОПРОВОДІВ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ВИМІРЮВАННЯ ТВЕРДОСТІ - Балицький, О. І.; Ріпей, І. В.; Еліаш, Я.; Балицкий, А. И.; Рипей, И. В.; Елиаш, Я.; Balytskyi, O.; Ripey, I.; Eliasz, J. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2011)
З’ясовано роль твердості в діагностуванні згинів високотемпературних труб та оціненні їх роботоздатності. Проаналізовано кореляційні співвідношення між міцністю та твердістю для теплостійких сталей (12Х1МФ, 15Х1М1Ф) і визначено зміни коефіцієнта пропорційності залежно від відношення σТ/σВ.
ОЦЕНКА СОСТОЯНИЯ МЕТАЛЛА СГИБОВ ВЫСОКОТЕМПЕРАТУРНЫХ ТРУБОПРОВОДОВ ПО РЕЗУЛЬТАТАМ ИЗМЕРЕНИЯ ТВЕРДОСТИ
ESTIMATION OF METAL BENDS STATE OF HIGH TEMPERATURE PIPELINES ACCORDING TO HARDNESS MEASURING RESULTS
Keywords: стан металу; високотемпературні згини; твердість; кореляція; состояние металла; высокотемпературные сгибы; твердость; корреляция; state of metal; high temperature bends; hardness; correlation; 621.186.3.001.5