Підвищення ефективності транспортного обслуговування бойових літаків - Горанін, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано до використання імітаційну модель виконання робіт з обслуговування повітряних суден. У імітаційній моделі враховуються часові параметри завантаження й обслуговування повітряних суден, а також швидкість руху автомобілів, що розподілені відповідно до випадкового закону із певними заданими параметрами розподілу. За допомогою цієї моделі обчислюється кількість необхідних спеціальних транспортних засобів аеродромного обслуговування повітряних суден з урахуванням отриманих результатів моделювання. Розрахований економічний ефект від впровадження отриманих результатів дослідження становить 6478 гривень за один цикл обслуговування. Ефективність впровадження запропонованих заходів складає значення 9,8 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для підвищення ефективності транспортного обслуговування бойових літаків.
Keywords: повітряне судно; обслуговування; перевезення; рухомий склад; ефект; витрати