Гібридна біокомпозитна кузовна панель транспортного засобу з інтегрованою функцією самодіагностики - Богомолов, Віктор Олександрович; Клименко, Валерій Іванович; Михалевич, Микола Григорович; Шаповаленко, Владислав Олексійович; Азарова, Алла Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Гібридна біокомпозитна кузовна панель транспортного засобу з інтегрованою функцією самодіагностики, що виконана з біокомпозитного матеріалу, який містить матрицю на основі термопластичного біополімеру та армуючий наповнювач на основі натурального волокна. Армуючий наповнювач є гібридним і додатково містить щонайменше один шар нетканого матеріалу на основі базальтового мікроволокна. В полімерну матрицю інтегровані п'єзоелектричні наночастинки, які електрично з'єднані з системою струмопровідних доріжок, розташованих на поверхні одного з армуючих шарів.