Комп'ютерне моделювання робочого процесу екскаватора. Частина 1. Імітаційне моделювання руху екскаваторного робочого обладнання - Блендей, Василь Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Методологія дослідження базується на застосуванні методів комп'ютерного імітаційного моделювання в середовищі Simscape. У межах роботи проведено системний аналіз предметної області та науково обґрунтовано обраний напрямок досліджень. На основі розробленої тривимірної геометричної моделі робочого обладнання екскаватора «Борекс-2201» синтезовано імітаційну модель його просторового руху в системі Matlab/Simulink/SimMechanics. Одержані результати моделювання дозволили детально описати кінематику руху елементів конструкції та виконати силовий аналіз динамічної навантаженості робочого обладнання в різних режимах експлуатації.
Keywords: екскаваторне робоче обладнання; імітіційна модель; simmechaniks; система керування