Розробка об’єднаної системи очистки робочої рідини і живлення насоса для екскаватора ЕО-4228 - Орлов, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційну роботу присвячено вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок розробки об’єднаної системи очистки робочої рідини і живлення насоса для екскаватора ЕО-4228. Одним з найбільш дорогим вузлом БДМ є гідропривід. Завдяки ряду переваг, гідравлічний привід в останні роки широко застосовується в різних БДМ. На частку гідроприводу залежно від складності машини доводиться від тридцяти до восьмидесяти відсотків всіх відмов. Тому забезпечення надійності гідроприводу, забезпечує надійність всієї машини і підвищує ефективність роботи всієї будівельної організації. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: очистки робочої рідини; екскаватор; гідропривод; запобігання втрат робочої рідини