Комп'ютерна технологія диспетчерського управління процесу переміщення сипких матеріалів - Шеванов, Артем Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – процес керування переміщення сипких матеріалів Метою є підвищення ефективності керування переміщення сипких матеріалів, за рахунок розробки комп’ютерної системи управління на платформі SCADA-системи. В роботі проведено аналіз існуючих технологічних процесів переміщення сипучих матеріалів, надано класифікацію видів регулювання сипучих речовин, розглянуті системи автоматичного керування транспортерами. На підставі проведеного аналізу запропоновано автоматизовані системи керування агрегатом живлення на асфальтобетонному заводі. Це все дозволило реалізувати комп’ютерну системи диспетчерського управління потоко-транспортної системи в інтегрованому середовищі розробки на платформі в SCADA-системи.
Keywords: автоматизовані системи керування; диспетчерське управління; scada-система; асфальтобетонний завод; переміщення сипких матеріалів