Аналіз альтернативних схем організації руху лівоповоротних потоків на регульованому перехресті - Бреславець, Антон Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – схема організації дорожнього руху на регульованому перехресті. Мета роботи - аналіз ефективності альтернативних схем організації руху лівоповоротних потоків на регульованому перехресті. Метод дослідження – аналітичний, комп’ютерне моделювання. Отримані результати. Проведено аналіз методів та схем організації руху лівоповоротних потоків на регульованому перехресті. Проаналізована існуюча схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Сумська – вул. Дерев’янка – вул. Харківське шосе в м. Харкові методо імітаційного моделювання. Запропоновано чотири альтернативних схеми організації дорожнього руху на перехресті з відведенням лівоповоротного потоку, за результатами імітаційного моделювання в програмі PTV VisSim показана можливість використання схем для зниження затримок та заторів на перехресті. Рекомендації з впровадження – розробки, представлені в дипломній роботі можуть бути використані для удосконалення. організації дорожнього руху на завантажених регульованих перехрестях. Область застосування – автомобільний транспорт.
Keywords: регульоване перехрестя; транспортний потік; затримка транспортного потоку; світлофорне регулювання; організація дорожнього руху; лівоповоротні потоки на перехресті