Застосування альтернативних палив у гібридних силових установках міського автомобіля - Бородін, Олександр Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В магістерській роботі виконано розрахунки гібридного двигуна потужністю 84 кВт на базі двигуна 4 Ч 10,5/12, ДВЗ якого працює на альтернативному паливі. Проведено аналіз конструкцій гібридних силових установок. Проведено розрахунок робочого процесу ДВЗ який працює на альтернативному паливі. Виконано оцінку економічної ефективності розробки. Робота присвячена методам поліпшення екологічних показників і зниження експлуатаційних витрат автомобільного двигуна за рахунок використання в гібридних двигунах альтернативних палив. Об'єктом дослідження є гібридна силова установка, в якій застосовується альтернативне паливо. Метою роботи є вивчення перспектив застосування альтернативних палив у гібридних силових установках для виявлення можливостей підвищення її ефективності роботи. Досягнення поставленої мети забезпечується рішенням наступних завдань: – проведено аналіз літератури по застосуванню гібридних силових установок; – виконано розрахунок двигуна, який працює на альтернативному паливі; – проведено аналіз експериментального дослідження двигуна на альтернативному паливі у складі гібридної силової установці.
Keywords: гібридний двигун; двигун внутрішнього згоряння; математична модель; альтернативні палива