Розробка технології приготування асфальтобетонних сумішей з застосуванням активованих мінеральних порошків на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Вавілов, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі представлено аналіз літературних джерел, що стосуються ролі мінерального порошку в складі асфальтобетонної суміші, впливу мінерального порошку на властивості асфальтобетонів та сутності активації мінерального порошку і впливу активованого мінерального порошку на властивості асфальтобетонів. Крім цього детально розглянуто вплив кількості поверхневоактивної речовини на гідрофобність мінерального порошку, а також вплив кількості активатора та бітуму на фізико-механічні показники якості асфальтобетонів, виготовлених на активованих мінеральних порошках різного мінералогічного складу. В роботі здійснено визначення продуктивності асфальтобетонного заводу, підібрані вихідні матеріали для приготування асфальтобетонних сумішей та на основі гранулометричних складів вихідних кам`яних матеріалів здійснено розрахунок складів асфальтобетонних сумішей, що виготовляються на заводі. Виконано розрахунок складського господарства асфальтобетонного заводу з встановленням геометричних розмірів складу кам`яних матеріалів, а також бітумосховища та складу мінерального порошку. Приділено увагу питанням забезпечення якості робіт по приготуванню асфальтобетонних сумішей на заводі та захисту навколишнього середовища.
Keywords: асфальтобетонна суміш; активатор; активований мінеральний порошок; бітум; технологія; охорона праці