Кран штабелер, Модернізація механізму пересування вантажного візка крану - Бабіч, Владислав Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – експлуатація механізмів та металоконструкцій крану штабелеру. Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації крана штабелера за рахунок модернізації механізму переміщення крана. Метод дослідження – закони теоретичної механіка, опору матеріалів та методи розрахунку металоконструкцій. Виконано ознайомлення з методами розрахунків основних вузлів та металоконструкцій крану штабелеру. Проведено розрахунок основних механізмів грану штабелеру. Проведено модернізацію приводу крану штабелеру за рахунок уточненого розрахунку та проєктування вузла ходового колеса. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво проведеного дослідження. Розроблено заходи з охорони праці при експлуатації крану.
Keywords: трансбордений візок пульсуючий конвеєр; конструкція; потужність; міцність; безпека; продуктивність; економічна ефективність