Управління змінами в бізнес-процесах АТП - Козлова, Єлізавета Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі узагальнено теоретичні основи управління змінами в бізнес-процесах АТП. Удосконалено класифікацію видів можливих змін у бізнес-процеси підприємства, враховуючи такі ознаки: власник і відповідальні особи за реалізацію, межі процесу, регламентуючі документи, входи і виходи. Розроблено методичний підхід до оцінки та внесення змін у бізнес-процеси підприємства, що базується на розрахунку показника результативності змін та враховує значимість вирішуваної проблеми, можливість та дієвість передбачуваних змін. Проаналізовано основні перешкоди впровадження змін в бізнес-процесах, надано методичні рекомендації для оцінювання опору та запропоновано методичний підхід до оцінки готовності персоналу для проведення змін у бізнес-процесах підприємства, що відрізняється від існуючих, обґрунтуванням критеріїв оцінки та способом їх встановлення.
Keywords: управління змінами; бізнес-процеси; опір змінам; готовність персоналу до змін