МЕТОДИ РОЗРАХУНКУ КІЛЬКОСТІ ЛЮДЕЙ В ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ ДОРОЖНІМ РУХОМ - Хадікова, З. В.; Білоус, Н. В.; Хадикова, З. В.; Бeлоус, Н. В.; Khadikova, Z.; Bilous, N. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Описано проблему розрахунку кількості людей в інтелектуальних системах управління дорожним рухом. Пропонується застосування методів комп’ютерного зору для розв’язання даної проблеми. Розглянуто існуючі методи виявлення обличь на зображеннях. Детально розглянуто алгоритм Віоли-Джонса, який було використано для програмної реалізацїї системи.
МЕТОДЫ РАСЧЁТА КОЛИЧЕСТВА ЛЮДЕЙ В ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНЫХ СИСТЕМАХ УПРАВЛЕНИЯ ДОРОЖНЫМ ДВИЖЕНИЕМ
METHODS OF CALCULATION OF THE NUMBER OF PEOPLE IN INTELLIGENT TRAFFIC MANAGEMENT SYSTEMS
Keywords: інтелектуальна система управління дорожнім рухом; комп’ютерний зір; виявлення обличчя; алгоритм Виолы-Джонса; aлгоритм Віоли-Джонса; интеллектуальная система управления дорожным движением; компьютерное зрение; локализация лица; openCV; intelligent traffic management systems; computer vision; face detection; openCV; Viola-Jones algorithm; 004.931