Проектування мостового крану гратчастої металоконструкції вантажопідйомністю 16 т - Артемов, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий кран гратчастої металоконструкції в/п 16 т. Мета роботи – мостового крану. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування кінцевої балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана.Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран; механізм; металоконструкція; пересування