Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах, модифікованих вторинним полімером, на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Ратушний, Юрій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використовуючи літературні дані в роботі розглянуто принципи модифікування нафтових дорожніх бітумів різноманітними полімерними добавками та особливості використання в якості модифікаторів вторинних полімерів. Здійснено розгляд технологічних особливостей приготування модифікованого бітумного в`яжучого та асфальтобетонних сумішей. На основі розрахунку продуктивності асфальтобетонного заводу (АБЗ) наведено обґрунтування його реконструкції та здійснено розрахунки складського господарства. Розглянуто питання, пов`язані з контролем якості продукції, що виготовляється на асфальтобетонному заводі, а також питання охорони праці під час роботи на заводі та охорони навколишнього середовища. Здійснено розрахунок вартості виготовлення асфальтобетонних сумішей.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетонний завод; бітум; вторинний полімер; модифікація; полімер; охорона праці