Динамiка автомобiля з автоматичною безступiнчастою коробкою передач - Подригало, М. А.; Коряк, О. О.; Podrigalo, M.; Koriak, A.; Подригало, М. А.; Коряк, А. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У роботі досліджується динаміка розганяння автомобіля, обладнаного безступінчастою автоматичною коробкою передач і двигуном внутрішнього згоряння, що працює на постійному швидкісному режимі. Отримано розрахункові залежності, які дозволяють кількісно оцінити вплив параметрів автомобіля на динаміку його розганяння. Сформульовано рекомендації щодо поліпшення енергетичної економічності й динамічних властивосте автомобілів.
Dynamics of a car with an automatic continuously variable gearbox
Динамика автомобиля с автоматической бесступенчатой коробкой передач
Keywords: коробка передач; двигун внутрішнього згоряння; крутний момент; передатне число; динаміка розганяння; gearbox; internal combustion engine; torque; gear ratio; acceleration dynamics; коробка передач; двигатель внутреннего сгорания; крутящий момент; передаточное число; динамика разгона; 629.113.012.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.73