Спосiб обробки листових металiв концентрованими джерелами енергiї магнiтних полiв з попереднiм нагрiвом - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Сабокар, Олег Сергiйович; Стрельнiкова, Вiкторiя Анатолiївна (My University, 2017)
1. Спосіб обробки листових металів концентрованими джерелами енергії магнітних полів з попереднім нагрівом, що включає генерацію механічних зусиль в товщині листового металу від дії зовнішніх електромагнітних полів інструменту - індуктора для досягнення необхідної геометрії форми зони впливу, який відрізняється тим, що джерело живлення - генератор імпульсів струму додатково комплектується джерелом змінної напруги високої частоти, яке є конструктивною складовою цього комплексу. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що джерело змінної напруги високої частоти підключається до індуктора, обмотка якого є частиною індуктора для магнітно-імпульсної обробки. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що джерело змінної напруги високої частоти підключається до індуктора, обмотка якого є діелектрично ізольованою від індуктора для магнітно-імпульсної обробки, але розташована так, щоб їх робочі зони співпадали. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що лінія електричного живлення від джерела змінної напруги високої частоти комплектується механічним керованим електромагнітним комутатором.
Keywords: фiзика; металознавство; автотранспортнi засоби, ремонт