Розробка гусеничного бульдозера тягового класу 170кН - Омельяненко, Кирило Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті проведено розрахунок і розробка конструкторської документації бульдозерного обладнання на базі гусеничного трактора. Об’єктом проектування є бульдозерне обладнання гусеничного бульдозера тягового класу 170кН. Пояснювальна записка включає: огляд способів підвищення ефективності роботи та конструкцій сучасних бульдозерів, тяговий розрахунок, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Конструкторська документація складається з складальних креслень машини та їх вузлів. Експлуатація гусеничного бульдозера з комплектом робочого устаткування, дає економічний ефект в розмірі 108282 гривень на одну машину в рік у порівнянні з базовим варіантом.
Keywords: бульдозер; відвал; грунт; огляд; параметри; розрахунок