Особливості застосування відходів промисловості у будівництві на прикладі дороги “Під’їзд до с. Іванівка” в Луганській області - Лобанов, Олександр Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дипломного проекту є розробка питань технології будівництва автомобільної дороги з використанням золошлаків Лисичанської ТЕС, які зміцнені неорганічними в’яжучими. В пояснювальній записці викладено розробки щодо технології робіт з будівництва земляного полотна та шарів дорожнього одягу. В проекті обґрунтовано склад золошлаків, які зміцнюються неорганічними в’яжучими, розраховані конструкції дорожніх одягів і розроблена технологія будівництва шарів дорожнього одягу. Представлені вимоги з охорони праці, кошторисні розрахунки, визначена економічна ефективність будівництва. Приділено увагу питанням забезпечення якості робіт та захисту навколишнього середовища.
Keywords: автомобільна дорога; земляне полотно; дорожній одяг; золошлаки; неорганічні в’яжучі; технологія будівництва; охорона праці; контроль якості робіт