Управління персоналом на підприємстві - Волосюк, Станіслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процес управління персоналом підприємства. Мета роботи – формування ефективного та дієвого органу управління підприємством та розробка стратегічних напрямів удосконалення системи управління персоналом. Методи дослідження - аналізу та синтезу; системного підходу; причинно-наслідкового зв’язку; динамічного, структурного, коефіцієнтного та порівняльного аналізу, систематизації та узагальнення. У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретико-методичні основи управління персоналом, обґрунтовано класифікацію органів управління персоналом підприємства та фактори їх формування, розглянуті основні методи та функції управління персоналом. У практичній частині кваліфікаційної роботи представлена загальна характеристика підприємства «Здоров’я»; проведено загальний аналіз фінансового стану та зовнішньоекономічної діяльності; визначено недоліки та перспективи у діяльності компанії на зарубіжному ринку, для їх вирішення був проведений SWOT-аналіз та визначені тенденції подальшої ефективної роботи компанії на світовому ринку. Кінцевим результатом дослідження є формування органу управління персоналом підприємства та визначення його структурного та функціонального наповнення; розробка пропозицій щодо вдосконалення системи управління персоналом підприємства на основі реалізації запропонованої стратегії.
Keywords: управління персоналом; людські ресурси; управлінські рішення; стратегія; мотивація; фінансовий стан; SWOT - аналіз