РОЗРОБКА МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ СКРЕПЕРНОГО ПОТЯГА - Краснокутський, В. М.; Ковалевський, С. Г.; Кузнецов, Г. В.; Краснокутский, В. Н.; Ковалевский, С. Г.; Кузнецов, Г. В.; Krasnokutskyi, V.; Kovalevskiy, S.; Kuznetsov, G. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Розглянуто роботу скреперного потяга у штовхальному режимі зі стикуванням під час копання ґрунту переднім скрепером, а також проведено аналіз деформації пружного елемента зчіпного пристрою. Розроблено методику розрахунку навантажень. Описано застосування у зчіпному пристрої пружного елемента, що оберігає конструкцію скреперів від небезпечних динамічних навантажень.
РАЗРАБОТКА МАТЕМАТИЧЕСКОЙ МОДЕЛИ СКРЕПЕРНОГО ПОЕЗДА
DEVELOPMENT OF A MATHEMATICAL MODEL OF TANDEM SCRAPERS
Keywords: математична модель; скрепер; зусилля; жорсткість; буксування; математическая модель; скрепер; усилие; жесткость; буксование; mathematical model; scraper; effort; stiffness factor; skidding; 621.869