Оцінка можливості застосування електроавтобусів у м. Харків - Зінченко, О. І.; Крахмальов, О. В.; Островерх, О. О.; Краснокутський, В. М.; Разарьонов, Л. В.; Zinchenko, O. I.; Krakhmalyov, O. V.; Ostroverkh, O. O.; Krasnokytsiy, V. M.; Razarenov, L. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Аналізуються головні характеристики електричних автобусів з точки зору енергоефективності, екологічності, зручності для пасажирів. Це дає змогу говорити про перевагу екологічних транспортних засобів перед транспортними засобами на традиційному виді палива. Розглядаючи питання раціонального використання електроавтобусів у містах, можна посилатись на позитивний досвід європейських міст. Все більше і більше розвинутих країн всього світу використовують на міській мережі екологічний транспорт. На прикладі розглянутих польських міст, зокрема міста Катовіце, простежується позитивна тенденція збільшення числа електричних автобусів на транспортній мережі міста, що дає змогу говорити, що місто Харків також має великий технічний потенціал для впровадження електричних автобусів у міську маршрутну мережу.
Estimation of possibility of applying electric buses in Kharkiv
Keywords: електричний автобус; дизельний автобус; гібридний автобус; заряд батареї; електрична мобільність; енергоефективність; electric bus; diesel bus; hybrid bus; battery charge; electrical mobility; energy efficiency; 629.423; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.89