Технологія та організація виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги IV категорії Бережки – Великі Озера довжиною 21 км 600 м в Рівненській області - Балашов, Нікіта Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Під час виконання дипломного проекту було проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік з початком та закінченням строків виконання будівництва протягом наступних 2 років, перший рік будівництво земляного полотна та другий – дорожнього одягу. Розроблено відомість балансу земляних мас та загальні об'єми земляних робіт за видами ведучих машин для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт, а також виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів будівництва нижнього шару основи дорожнього одягу з ґрунту зміцненого цементом. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебенево-піщаної суміші, асфальтобетону крупнозернистого щільного і дрібнозернистого щільного. Також в роботі наведені вимоги по контролю якості робіт по влаштуванню земляного полотна і шарів дорожнього одягу.
Keywords: Автомобільна дорога; умови будівництва; характеристики ґрунту земляного полотна; земляні маси; технологія; дорожній одяг; контроль якості робіт