Дизель потужністтю 30 кВт на базі двигуна Lombardini 1603 для мінівантажного автомобіля категорії N1. Частина 1. Центрування до модернізованого маховика ДВЗ серійного дводискового зчеплення - Стрижак, Гліб Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єктом дослідження є центрування до модернізованого маховика дизеля Lоmbardini LDW 1603 серійного дводискового зчеплення для застосування на міні вантажному автомобілі категорії N1. Мета роботи полягає в застосуванні дизеля Lоmbardini LDW 1603 на міні вантажному автомобілі категорії N1 шляхом центрування до модернізованого маховика двигуна серійного дводискового зчеплення. В роботі розроблено розрахунково-експериментальні розрахунки і конструкторсько-креслярська документація по застосуванню дизеля Lоmbardini LDW 1603 на міні вантажному автомобілі категорії N1. Виконано центрування до модернізованого маховика дизеля серійного дводискового зчеплення. Проведено вибір основних конструктивних і режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок та розрахунок на міцність поршня, колінчастого валу. Виконана конструкторська документація: повздовжнього розрізу ДВЗ; складальне креслення серійного дводискового зчеплення; робоче креслення модернізованого маховика. Економічне обґрунтування необхідності проектування двигуна, а також аналіз робочих умов охорони праці при виготовленні удосконалених вузлів і деталей АТЗ і ДВЗ.
Keywords: дизель Lоmbardini LDW 1603; модернізований маховик; серійне дводискове зчеплення; конструкторська документація; міні вантажний автомобіль; категорія N1