Формування системи внутрішнього фінансового контролю на підприємстві - Тихоненко, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі для покращення результативних показників роботи ТОВ, підвищення ефективності застосування системи внутрішнього фінансового контролю було встановлене місце контролю в системі управління; визначен зміст, принципи та класифікацію контролю; встановлено сутність внутрішньовиробничого фінансового контролю; забезпечено первинний та вторинний документообіг в системі контролю; розроблено документообіг відділів та служб; встановлено етапність і сформувати систему внутрішнього контролю та визначено рівень ефективності її впровадження. Отримали подальший розвиток теоретичні та практичні положення роботи, доведені до рівня конкретних рекомендацій щодо вдосконалення системи внутрішнього контролю. Удосконалення системи внутрішнього фінансового контролю дозволить підвищити рівень обґрунтованості прийняття рішень, забезпечити стійкість підприємства у динамічних умовах зовнішнього середовища та в першу чергу, в умовах конкуренції на ринку, що надає змогу налагодити діяльність ТОВ в цілому.
Keywords: фінансовий контроль; система управління; інформаційне забезпечення; документообіг; процес контролю; система контролю