Створення ЦММ для прокладання ПЛ 6 кВ від м. Балаклія до ПК 34+700 автомобільної дороги Т2110 у Харківській області - Трехлеб, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновку, списку літератури і двох додатків. В першому розділі розглянута характеристика району знімальних робіт: загальні дані, пункти тріангуляції та полігонометрії у районі міста Балаклія Харківської області, мета і завдання роботи. В другому розділі розглянуте нормативно-правове забезпечення роботи. У третьому розділі зроблено огляд повітряних ліній електропередачі: загальні характеристики, типи та область застосування опор ПЛ 6-10 кВ, розрахунок багатогранних опор ПЛ 6-10 кВ. У четвертому розділі розглянуто геодезична зйомка та побудова цифрової моделі місцевості: підготовчі роботи перед геодезичною зйомкою, створення опорної геодезичної мережі, геодезичні прибори для зйомки, планово-висотне обґрунтування, топографічне знімання, камеральна обробка результатів зйомки, побудова цифрової моделі місцевості в AutoCAD Civil 3D.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; електронний тахеометр; ГНСС-приймач; СК-63; цифрова модель місцевості; топографічний план