Транспортний засіб категорії М2. Розробка карданної передачі і дослідження безпеки автомобіля - Ткаченко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М2. Мета роботи – карданна передача та аналіз систем безпеки. У процесі виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано найбільш відомі конструкції транспортних засобів категорії М2, увага приділялася в першу чергу автомобілям із приводом на задню вісь. Поглиблений аналіз стосувався будови карданних передач та аналізу систем безпеки. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальний кресленик карданної передачі транспортного засобу категорії М2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз систем безпеки із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проєктуванні трансмісій та систем безпеки транспортних засобів категорії М2 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; карданна передача; карданний вал; шарнір; хрестовина; пасивна безпека; активна безпека