Удосконалення технологічного процесу доставки побутової хімії у міжміському сполученні ТОВ «Глобал Трек» - Голінка, Сергій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Процес перевезень вантажів від виробника до споживача є невід'ємною частиною системи руху товару. В результаті маршрутизації загальний пробіг по маршрутах скоротився на 3081 км; обрано раціональну марку автомобілю раціональної вантажності Scania R420 + SchmitzSPR+ (22 т) для роботи на маршрутах за критерієм мінімальних витрат на здійснення обертового рейсу. Складено графік роботи для двох водіїв на маршруті, згідно з яким тривалість роботи кожного водія не перевищує 9 годин, а фонд робочого часу за місяць не перевищує 176 годин. Річний економічний ефект від застосування раціональної технології доставки побутової хімії на розроблених маршрутах визначено у вигляді зниження річних витрат на перевезення і дорівнює 3906563,52 грн. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: вантаж; доставка; міжміські перевезення; маршрут; рухомий склад; ефект