Дослідження та удосконалення системи автономного водіння транспортних засобів - Магеррамов, Ілгар Намиг огли (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: підвищення рівня автономності та надійності роботи систем автономного керування транспортних засобів з використанням штучного інтелекту. Об’єкт роботи: процес дослідження та удосконалення систем автономного водіння транспортних засобів. Предмет дослідження: системи автономного водіння транспортних засобів в реальному часі з різними видами датчиків, електронних систем управління та виконавчих пристроїв. Дипломна робота присвячена дослідженню роботи систем автономного водіння з різними комплектуючими та різними джерелами даних, проведений вибір більш раціонального варіанту програмного забезпечення для зчитування інформації, одержуваної з радарів, датчиків, камер та GPS. Проведена розробка системи маневрування з модифікаціями блоку управління. Розглянута технічна можливість використання квазизенітної супутникової системи (QZSS) для створення роботизованого транспортного комплексу. Проведений аналіз тенденцій розвитку сучасних автономних транспортних засобів. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: транспортний засіб; роботизований транспорт; система автономного водіння; електронна система управління; штучний інтелект