Розробка технології та організації ремонту і утримання мережі автомобільних доріг Липовецького району Вінницької області на основі даних, отриманих сучасними діагностичними лабораторіями - Зімниця, Олексій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Детально розглянуті методи оцінки пошкоджень покриття, різні установки відеодіагностики доріг. Виконане порівняння сучасного методу з традиційними. За результатами натурних обстежень та визначення основних транспортно-експлуатаційних показників дороги було встановлено, що більша частина покриттів автомобільних доріг потребує поточного або капітального ремонтів. В окремих місцях потребує відновлення бар’єрне огородження. На всій протяжності доріг необхідно відновити розмітку та засоби організації дорожнього руху. Відповідно до визначених обсягів робіт були розроблені технологія та організація ремонтів дорожнього покриття. Відповідно до спланованих об’ємів були запропоновані роботи з експлуатаційного утримання доріг.
Keywords: утримання дороги відеодіагностика; експлуатаційний стан; контроль якості виконання робіт; охорона праці