Управління інвестиційним проєктуванням на підприємстві - Іваницький, Ігор Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес управління інвестиційного проєктування на підприємстві. Метою роботи є розробка методичних підходів щодо управління інвестиційним проєктуванням на прикладі крупному машинобудівного підприємства ПрАТ«АвтоКрАЗ». Предметом дослідження є теоретико-методичні підходи та практичні засади процесу управління інвестиційним проєктуванням на підприємстві як основи для розробки інвестиційного проєкту на підприємстві ПрАТ«АвтоКрАЗ». У процесі дослідження були використані методи: порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі інвестиційного прогнозування. У роботі визначено економічну сутність та систематизовані класифікацію інвестиційних проєктів. Узагальнені підходи щодо організації управління інвестиційними проєктами в сучасних умовах та уточнені методи оцінки їх ефективності. Проведено аналіз фінансового стану та показників фінансового результату ПрАТ«АвтоКрАЗ» Запропоновано можливий варіант інноваційної продукції та розроблено для неї методику прогнозування чистих грошових потоків за життєвий цикл здійснення проєкту. Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції щодо вдосконалення процесу управління інвестиційним проєктуванням ПрАТ«АвтоКрАЗ» є ефективними для машинобудівних підприємств України й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: інвестиційний проєкт; грошовий потік; чиста вартість; ліквідність; ділова активність; рентабельність; фінансова стійкість; окупність; фінансовий стан