Дослідження методу час-частотного аналізу для селекції виміряних сигналів на фоні перешкод в інформаційно-вимірювальній системі - Рябов, Олександр Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі бакалавра проведені дослідження методів час-частотної селекції виміряних сигналів на фоні перешкод – методів вейвлет-аналізу та кластеризації. Проаналізовані переваги та недоліки методів селекції. На основі аналізу вимог до методів селекції виміряних сигналів встановлено, що для практичної реалізації в інформаційно-вимірювальних системах найбільш підходять методи вейвлет-аналізу та кластеризації. Апробовані методики вейвлет-аналізу та кластеризації даних вимірювань для селекції виміряних сигналів на фоні перешкод.
Keywords: вейвлет-аналіз; вібрації; інформаційно-вимірювальна система; кластеризація; масиви даних; перешкоди; селекція.