Дослідження математичної моделі оптичної системи вимірювання стрибків кольоровості зображення на основі декомпозиції динамічних мод - Помогайбо, Артем Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі створена математична модель оптичної системи вимірювання стрибків кольоровості об’єктів, що дає можливість віднести ці об’єкти до орієнтирів для автономних мобільних роботів. Запропоновано перехід від аналізу зображень у просторі до аналізу в часовій області, що дає нам можливість скористатись добре вивченою марковською теорією лінійної та нелінійної фільтрації для виявлення орієнтирів. Аналіз зображень проводиться на основі матричної теорії з використанням декомпозиції динамічних мод.
Keywords: автономний мобільний робот; кольоровість; наземний орієнтир; декомпозиція динамічних мод