Модернізація зрівнювального механізму одноківшевого фронтального навантажувача - Ремез, Едуард Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – зрівнювальний механізм одноківшевого фронтального навантажувача. Мета роботи – підвищення експлуатаційних показників одноківшевого фронтального навантажувача шляхом використання безважільного зрівнювального механізму. Виконано науково-технічний огляд конструкцій зрівнювальних механізмів одноковшевих фронтальних навантажувачів. У кваліфікаційній роботі спроектовано одноківшевий фронтальний навантажувач для базової машини ХТЗ-248К. Робочий орган навантажувача обладнаний безважільним зрівнювальним механізмом. Для поліпшення розподілу вертикального тиску на провідні вісі, в роботі спроектовано розпушувач, який встановлено в задній частині машини. Все це дозволило поліпшити експлуатаційні показники машини. Виконані розробки дозволили зменшити собівартість виконуваних навантажувачем робіт. Виконано розрахунок і проектування основних вузлів навантажувача. Виконані складальні кресленики основних вузлів та пристроїв, що розроблялися в проекті. У кваліфікаційній роботі зроблена оцінка економічної ефективності получених рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого навантажувача.
Keywords: фронтальний навантажувач; гідропривід; зрівнювальна система; стріла; ківш