Обґрунтування раціональних параметрів електропривода гібридних транспортних засобів та електромобілів - Вольський, Михайло Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес обґрунтування раціональних параметрів електропривода для гібридної силової установки легкового автомобіля. Мета дослідження – підвищення паливної економічності та екологічної чистоти транспортних засобів за рахунок обґрунтування раціональних параметрів тягового електропривода для гібридної силової установки легкового автомобіля. Метод дослідження – методи дослідження та проектування транспортних засобів з електроприводом. Предмет дослідження – системи та агрегати електричного привода гібридних транспортних засобів, що отримує живлення від тягових акумуляторних батарей. Підвищення паливної економічності та екологічної чистоти транспортних засобів вирішується за рахунок розроблення тягового електропривода для гібридної силової установки. аналіз основних компонентів гібридної силової установки (ДВЗ, електричного двигуна, перетворювача напруги, системи керування); визначення енергетичних характеристик (коефіцієнта корисної дії електричного двигуна, перетворювача напруги та температурного стану) основних компонентів гібридної силової установки в різних режимах роботи; також у дипломній роботі розглянути питання охорони праці, наведено висновки.
Keywords: гібридний транспортний засіб; електропривод; гібридна силова установка; електричний двигун; коефіцієнт корисної дії; вентильний двигун; система керування; акумуляторна батарея