Удосконалення організації дорожнього руху південно-східної частини Індустріального району м. Харків - Шевцов, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – рівень організації дорожнього руху в південно- східній частині Індустріального району м. Харкова. Мета роботи - розробка рекомендацій з удосконалення організації дорожнього руху в південно-східній частині Індустріального району м. Харкова. Метод дослідження - аналітичний. Отримані результати - розроблені заходи з підвищення безпеку та комфорту дорожнього руху вулично-дорожній мережі південно-східної частини Індустріального району м. Харкова. Спроектовано встановлення світлофорної сигналізації на ізольованих перехрестях та розраховані параметри координованого управління світлофорними об’єктами. Запропоновані заходи забезпечують зниження коефіцієнту аварійності та зменшують затримки руху. Ступень впровадження – реальна. Рекомендації з впровадження – розробки, представлені в дипломній роботі можуть бути використані при плануванні реконструкції вулично-дорожній мережі південно-східної частини Індустріального району м. Харкова. Область застосування – транспорт.
Keywords: дорожній рух; вулично-дорожня мережа; безпека дорожнього руху; світлофорне регулювання; координоване управління дорожнім рухом; транспортні потоки