Визначення раціональних параметрів металоконструкції мостового двобалкового крану вантажопідйомністю 5 т. - Слісенко, Денис Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий грейферний кран в/п 5 т. Мета роботи – раціоналізація параметрів металоконструкції мостового двобалкового крану за допомогою сучасних програмних засобів. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній дипломній роботі розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обґрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності
Keywords: кран мостовий; металоконструкція; економічний ефект; механізм пересування.