Удосконалення світлофорного регулювання на перехресті вулиця Сумська та провулок Мечникова - Іванова, Олександра Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У рамках дипломної роботи було створено імітаційну модель регульованого перехрестя в середовищі PTV Vissim, що дозволило точно відтворити умови реального руху та проаналізувати взаємодію учасників дорожнього руху. Модель охоплювала проєктування мережі, маршрутизацію, налаштування агентів і конфліктних зон. Основну увагу приділено вдосконаленню світлофорного регулювання шляхом адаптації параметрів циклограми до геометричних та поведінкових умов. Результатом став проєкт нової циклограми тривалістю 51 секунда з оптимальними фазовими коефіцієнтами, яка завдяки міжзеленим інтервалам і скороченню кількості фаз знижує конфліктність і підвищує пропускну здатність.
Keywords: довжина черги; потік насичення; регулювання руху; світлофор; час циклу