Модернізація бурової установки на базі автомобіля КРАЗ 260 г - Ісаєв, Денис Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції бурової установки. Відмінністю дослідження є те, що в роботі проведено визначення параметрів машини та робочого органу. Використання кiльцевого робочого органу дозволяє зменшити енерговитрати на утворення свердловини, зменшити витрати рiжучого інструменту та розширити діапазон грунтiв, ефективно розроблюваних існуючими бурильними машинами.
Keywords: розробка; машини; фізика; бурінні; робочий; орган