Застосування блокчейн-технологій для підвищення прозорості логістичних процесів на підприємстві в умовах післявоєнного відновлення - Терехова, Анастасія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі визначено сутність блокчейн-технології та виокремлено її ключові характеристики для прозорості логістики в післявоєнному відновленні; сформульовано показники прозорості процесів і проаналізовано роль блокчейна в їх забезпеченні; проведено аналіз ресурсної бази й оперативних показників ТОВ «ТЕК Перша столиця» за 2021–2024 рр.; оцінено готовність підприємства до впровадження блокчейн-рішень; розроблено проєкт пілотного рішення для обліку технічного обслуговування автопарку на базі Hyperledger Fabric із інтеграцією ERP/TMS та IoT; проведено техніко-економічну оцінку ефективності проєкту.
Keywords: блокчейн; логістика; післявоєнне відновлення; прозорість; смарт-контракти; erp/tms; iot-моніторинг