Проєктування та розроблення інформаційною системи соціальної взаємодії - Сєркін, Роман Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – інформаційна система соціальної взаємодії. Предмет дослідження – інформаційні технології розробки інформаційної системи соціальної взаємодії Метою роботи є проектування та розробка бекенд частини інформаційної системи соціальної взаємодії. Бажані результати – спроектувати та розробити бекенд частину інформаційної системи соціальної взаємодії, що дозволить користувачам мати можливість працювати з інформаційною системою. Проведено аналіз існуючих методів проектування веб-застосунків та обґрунтування вибору засобів розробки. Застосовано технології об’єктно-орієнтованого програмування для розробки програмного забезпечення. Програмне забезпечення реалізовано у клієнт-серверній архітектурі. Для розробки обрано середовище IntelliJ IDEA 2022 та мова програмування Java, що зробить веб-застосунок кросплатформним.
Keywords: Java; spring boot; веб-застосунок; API; клієнт-сервер; фреймворк