Застосування геоінформаційних технологій для оцінки екологічного стану лісових екосистем - Федотов, Єгор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота містить результати досліджень, спрямованих на оцінювання екологічного стану лісових екосистем із використанням геоінформаційних технологій. У межах дослідження проаналізовано просторові зміни в лісовому покриві, виявлено ділянки з ознаками деградації, визначено рівень антропогенного навантаження на досліджувані території. На основі отриманих результатів розроблено науково обґрунтовані рекомендації щодо збереження, відновлення та сталого управління лісовими ресурсами, що дозволяє підвищити ефективність природоохоронних заходів і забезпечити екологічну стабільність лісових екосистем.
Keywords: дистанційне зондування; гіс-технології; лісові екосистеми