Формування іміджу торгової компанії - Калашников, Кирило Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єктом дослідження є товариство з обмеженою відповідальністю «Дім каменю». Мета роботи – методологічне обґрунтування та створення маркетингової структурної моделі формування позитивного іміджу торговельної компанії. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Теоретична значущість полягає в тому, що було розроблено модель формування позитивного іміджу торговельної компанії, що відображає фактори, які впливають на нього. Модель являє собою алгоритм, що складається з восьми послідовних кроків, розділених на стратегічний, тактичний блок і блок реалізації. У стратегічному блоці відбувається аналіз ринку і виокремлення цільових груп громадськості, а також формування «ядра» іміджу торговельної компанії, який являє собою корпоративну культуру. У тактичному блоці відбувається розробка плану заходів для виділених цільових груп. План заходів розробляється з урахуванням іміджеутворювальних чинників за допомогою маркетингових інструментів, оскільки імідж є маркетинговим інструментом. У завершальному блоці відбувається реалізація плану і контроль над його виконанням. Практична значущість полягає у використанні розробленої іміджевої моделі в діяльності торговельного підприємства. Ця модель містить у собі послідовність кроків, дотримуючись яких компанія зможе сформувати необхідне враження у своїх цільових груп за допомогою маркетингового інструментарію.
Keywords: імідж; бренд; формування іміджу; торгова компанія; гудвіл